Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champignonsoep van Astrid Veltman v5
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
100
gr gesneden
grotchampignons
▢
2
eetlepel(s)
versgeknipte gemengde tuinkruiden
(bijvoorbeeld tijm marjolein en basilicum)
▢
1 ½
dl
droge witte wijn
▢
25
gram
boter
▢
25
gram
bloem
▢
¾
liter
kruidenbouillon
▢
1
ei
▢
3
eetlepel(s)
room
▢
1
theelepel
citroensap
▢
3
eetlepels fijngehakte
kervel
▢
peper
zout
Instructies
Bak de in plakjes gesneden grotchampignons in een soeppan in de olijfolie.
Voeg de tuinkruiden toe, giet er de wijn op en stoof de champignons 10 minuten.
Smelt in een tweede pan de boter, roer er de bloem bij en laat even pruttelen.
Schenk er in gedeelten al roerend de kruidenbouillon bij en breng de soep steeds aan de kook.
Roer de champignons erbij en laat de soep even doorkoken.
Klop de eierdooier los met de room, het citroensap en de fijngehakte kervel en roer dit in een dun straaltje bij de soep.
Breng op smaak met peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep