Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soupe au pistou
ProvenÇaalse groentesoep met pesto
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
prei
▢
2
grote
aardappels
▢
1
courgette
▢
1
winterwortel
▢
250
gram
sperziebonen
▢
1
kleine
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
250
gr mager gerookt
spek
aan een stukje
▢
1
kruidenbouillontablet
▢
zout
▢
versgemalen
peper
▢
50
gr mini-
pastastrikjes
Instructies
Snijd de preien in ringen, de aardappelen, de courgette en de wortelen in schuine stukken en breek de sperziebonen.
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie in een soeppan en fruit beide hierin ± 5 minuten.
Voeg de rest van de groenten toe en bak ze omscheppend ± 5 minuten mee.
Schenk er 1 liter water bij, voeg het spek en het bouillontablet toe en laat de soep ± 45 minuten koken.
Schep het spek uit de soep en snijd het in plakken.
Breng de soep op smaak, kook de pastastrikjes 10 minuten in de soep mee en warm de spekplakken in de soep mee.
Schep de soep in borden of wijde kommen en schep er aan tafel een flinke lepel
peterselie-rozemarijnpesto
op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Frankrijk