Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Karnemelk wafels voor de Kerst
Porties:
10
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wafelijzer
Ingrediënten
▢
50
gram
roomboter
▢
50
gram
boter
▢
80
gram
poedersuiker
fijne
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
3
ei
▢
250
gram
bloem
▢
2
eetlepel
koekkruiden
▢
zout
▢
2½
deciliter
karnemelk
▢
25
gram
boter
▢
poedersuiker
Instructies
50 gr boter en 50 gr margarine met suiker en vanillesuiker romig roeren.
Eieren er een voor een doorkloppen.
Bloem, koekkruiden en zout zeven.
Bloemmengsel en karnemelk afwisselend in delen door boter suikermengsel kloppen, zodat dik glad beslag ontstaat.
Wafelijzer voor dikke wafels voorverwarmen.
Wafels invetten, aan een kant met beslag vullen en dichtdoen.
Wafels in elektrisch wafelijzer 4 minuten bakken, in wafelijzer op fornuis aan elke kant 3 minuten.
Wafels uit vorm direct met boter bestrijken en met poedersuiker bestrooien.
Warm serveren.
Gebruikt u een wafelijzer met hartvormpjes, dan is het beslag voldoende voor 30 hartjes. Afgekoelde wafels warmt u makkelijk op in een broodrooster.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst