Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mulligatawny van Astrid Veltman
Peperwater currysoep
Mulligatawnysoep was vòòr de Britten in India onbekend. Het is bedacht om
Britse legerofficieren die om soep bij het diner vroegen, tevreden te stellen.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gr gedroogde
tamarinde
▢
1,2
liter
runderbouillon
▢
50
gram
ghee
▢
1
grote gesnipperde
ui
▢
2
gesnipperde teentjes
knoflook
▢
1
theelepel gemalen
gember
▢
2
theelepels
peper
▢
2
theelepels gemalen
koriander
▢
½
theelepel gemalen
fenegriek
▢
½
theelepel
chilipoeder
▢
½
theelepel
kurkuma
▢
½
theelepel
zout
Instructies
Doe de tamarinde in een pan en voeg zoveel bouillon toe, dat het net onder staat; breng het geheel aan de kook.
Neem de pan van het vuur, dek hem af en laat de tamarinde 4 uur weken.
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg de ui en de knoflook toe en fruit die 4-5 minuten zachtjes.
Voeg de specerijen en het zout toe en roerbak 3 minuten.
Roer er de rest van de bouillon door.
Zeef de tamarinde-bouillon door een draadzeef in een schone kom; wrijf de moes en pitten tegen het gaas en gooi de pitten weg.
Voeg de vloeistof aan de pan toe en laat 15 minuten zachtjes trekken. Proef de soep en breng haar desgewenst verder op smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Soep
Land van herkomst
India