Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vissoep met koriander en komkommer
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
gram
witvisfilet
zonder vel en graten, in 8 gelijke stukken gesneden
▢
1
liter
visbouillon
of kippenbouillon
▢
een stukje
gember
van 1 cm geschild en in flinterdunne plakjes gesneden
▢
zout
▢
mespunt
ve-tsin
naar keuze
▢
2
lenteui
schoongemaakt en zeer fijn gehakt
▢
1
dessertlepel
maïzena
opgelost in een klein beetje water
▢
1
eetlepel verse
koriander
gehakt
▢
20
zeer dunne plakjes
komkommer
ongeschild
▢
peper
Instructies
De vis nog even na of geen graten of vel zijn achtergebleven.
Breng de bouillon aan de kook, doe de stukjes vis erin en laat ze op een laag vuur 3-4 minuten pocheren, maar niet koken.
Neem ze met een schuimspaan uit de bouillon en zet ze apart.
Doe de plakjes gember, de ve-tsin en de gehakte uitjes in de soep en breng op smaak met zout en peper.
Kook de soep op hoog vuur 2-3 minuten en giet haar aansluitend door een doek of fijne zeef in een schone pan.
Verwarm weer en bind met de aangemaakte maïzena.
Doe de stukjes vis, plakjes komkommer en gehakte koriander in de soep, laat haar 1 minuut staan en schep de soep dan in verwarmde kommen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis