Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roomsoep van gerookte forel en aspergepunten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
forelfilets
▢
2
prei
▢
2
aardappels
▢
boter
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
2
deciliter
room
▢
4
witte asperges
▢
4
groene asperges
▢
1
ei
▢
1
mespunt
saffraanpoeder
▢
8
kleine
ronde toastjes
▢
4
koffielepels
foreleitjes
of zalmeitjes
▢
peper
▢
zout
Instructies
Snijd de forelfilets in gelijkmatige ruitjes en bewaar de reststukjes voor de bouillon.
Maak de preiwitten schoon en snijd ze heel fijn.
Schil de aardappelen en snijd ze eveneens heel klein.
Stoof de prei- en aardappelstukjes in een klontje boter, maar laat ze niet kleuren.
Voeg er de forelresten en de kippenbouillon aan toe en laat de soep ± 30 minuten koken.
Mix de soep vervolgens fijn en giet haar door een zeef.
Breng de soep, samen met de room, opnieuw aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
Schil de asperges, snijd de koppen op 5 cm af en verdeel de steeltjes in kleine stukjes.
Voeg ze bij de roomsoep en laat ze ± 10 minuten pocheren.
Kleur de soep tenslotte met het saffraanpoeder.
Vul een kopje met soep, klop er de eierdooier in los en roer dit door de rest van de soep.
Houd de soep warm, maar laat niet meer koken.
Beleg de toastjes met de foreleitjes.
Schep de soep in 4 warme borden en zorg dat in elk bord een witte en een groene aspergepunt ligt.
Versier de soep verder met de belegde toastjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis