Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige soep met gerookte schelvis
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr gerookte
schelvisfilets
in reepjes
▢
1
liter
melk
▢
15
saffraandraadjes
▢
30
gram
boter
▢
5
lenteui
in dunne ringen
▢
250
gr geschilde
aardappels
in blokjes
▢
zout
▢
5-6
eetlepels losgeroerde
crême fraiche
▢
1-2
eetlepels fijngesneden
bieslook
▢
peper
Instructies
Breng de vis met de melk en de saffraan langzaam aan de kook en laat ze ± 15 minuten zachtjes koken.
Zeef de melk en houd de schelvis apart.
Smelt de boter en bak de lente-uitjes hierin op zacht vuur ± 5 minuten.
Voeg de gezeefde melk, de schelvis en de aardappelen toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 10-12 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
Breng de soep met zout en peper op smaak.
(Verwarm de soep opnieuw) en schenk haar in voorverwarmde kommen of borden.
Schenk de crème fraîche op de soep en strooi er de bieslook over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
Land van herkomst
Ierland