Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soep van sprot en gerookte haai
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gr gerookte
haaiewam
▢
100
gram
sprotffilet
▢
100
gr doorregen
rookspek
▢
2
prei
▢
2
grote
wortels
▢
500
gram
aardappels
▢
1 ½
liter krachtige
vleesbouillon
▢
40
gram
tomatenpuree
blikje
▢
1
eetlepel gehakte
peterselie
▢
peper
Instructies
De gerookte buikwand (wam) van doornhaai is in ons omringende landen een delicatesse, vooral in Duitsland.
Ook in ons land zien we dit product bij de visspecialist steeds vaker en wel onder de Duitse benaming 'Schillerlocken'.
Een heerlijke snackje tussendoor, zo uit het vuistje, maar ook prima te verwerken in gerechten waar gerookte vis aan te pas komt.
Snijd het gerookte spek in dobbelsteentjes en bak die uit.
Was de groenten.
Snijd de prei in niet al te dikke ringen en de wortels in schijfjes en bak ze in de pan met spekjes licht aan.
Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en voeg die toe.
Breng de bouillon met de tomatenpuree aan de kook, voeg het spek-groentenbaksel toe en laat het geheel op laag vuur 20 minuten trekken.
Roer er de peterselie door en breng met versgemalen peper op smaak.
Snijd de gerookte haaiewam (Schillerlocken) in schijfjes en de sprotfilet in stukjes.
Roer die op het laatst door de soep en maak de soep nogmaals op smaak af.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis