Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cajungarnalen groentesoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
grote in stukjes gesneden,
paprika
▢
1
eetlepel
olie
▢
2
eetlepels
cajunkruiden
▢
3
sjalotten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
prei
▢
100
gram
champignons
▢
1
liter
visbouillon
▢
1
blaadjes
laurier
▢
1
dl
slagroom
▢
zout
▢
cayennepeper
▢
150
gr gepelde Noorse
garnalen
▢
2
theelepels
tijm
▢
1
eetlepel fijngesneden
basilicum
▢
2
eetlepels fijngesneden
bieslook
Instructies
Bak de, in stukjes gesneden, rode paprika's in olie ± 5 minuten.
Snijd cajunkruiden, sjalotten, teentjes knoflook, prei en champignons fijn en bak ze op hoog vuur ± 5 minuten mee.
Voeg de visbouillon en 1delaurier toe, breng het aan de kook en laat ± 15 minuten zachtjes koken.
Verwijder de laurier, pureer en zeef de soep.
Breng de gezeefde soep met de slagroom opnieuw aan de kook en maak met zout en cayennepeper op smaak.
Roer de gepelde Noorse garnalen, tijm, fijngesneden basilicum en fijngesneden bieslook door de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Zeevruchten