750gramschelvisfiletof kabeljauwfilet, in blokjes gesneden
4eetlepelsbloem
½dlolijfolieof zonnebloemolie
Instructies
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de fijngehakte ui gedurende 3 minuten.
Roer de bloem door het uimengsel.
Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon of water toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles gedurende ± 20 minuten zachtjes koken, af en toe doorroeren, totdat de aardappelblokjes volledig gaar zijn.
Roer de melk, geraspte kaas en garnalen door de soep.
Breng de soep op smaak met zout en peper en laat het nog 10 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen de visblokjes.
Bestrooi de visblokjes met zout en peper en wentel ze door de bloem.
Verhit de olie in een koekenpan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Roer de gebakken visblokjes voorzichtig door de soep en laat alles goed doorwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze rijke, gebonden soep als een volledige maaltijd.