Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chupe de camerones
garnalensoep uit Peru
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
gesnipperde
ui
▢
4
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepel(s)
tomatensaus
▢
6
koppen
visbouillon
(van koppen en graten en daarna gezeefd)
▢
½
kop
erwten
▢
½
kop jonge
maïs
▢
2
grote
aardappels
geschild en in blokjes gesneden
▢
1
theelepel
zout
▢
¼
theelepel
chilipoeder
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
theelepel
marjolein
of oregano
▢
1
pakje
roomkaas
of kwark (90 gr)
▢
2
koppen
melk
▢
24
grote diepvries
garnalen
(ontdooid, gepeld en de rugstreng verwijderd)
▢
4
losgeklopte
ei
▢
6
kleine gebakken
visfilets
Instructies
Laat de olie heet worden in een soeppot of pan en fruit de ui en knoflook tot ze mooi bruin zijn.
Haal de knoflook eruit.
Voeg de tomatensaus, visbouillon, erwten, maïs, aardappelen, zout, chilipoeder en marjolein (of oregano) toe.
Breng het aan het sudderen en laat het 20 minuten zacht koken.
Klop de roomkaas of kwark tot ze zacht is en doe ze steeds roerend beetje bij beetje bij de soep.
Doe er al roerend de melk bij, breng het zacht aan de kook en voeg de garnalen toe.
Laat het 3 minuten sudderen en neem dan de pot of pan van het vuur.
Roer geleidelijk 2 koppen hete soep bij de losgeklopte eieren.
Giet het eimengsel terug in de soep en laat die al roerend op laag vuur opnieuw heet worden.
DE SOEP MAG NIET MEER KOKEN!!!! (Anders gaan de eieren schiften).
Leg een stuk gebakken visfilet in elke soepkom en schep de soep over de vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Peru