Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Soep van verse krab met gember
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
wortel
geschrapt en zeer fijn gehakt
▢
1
ui
gepeld en gehakt
▢
½
prei
schoongemaakt en gehakt
▢
1
laurierblad
▢
2
verse
krab
▢
1
liter
visbouillon
▢
een stuk verse
gember
van 2 1/2 cm geschild en geraspt
▢
1
eetlepel(s)
rijstwijn
of droge sherry (naar keuze)
▢
zout
▢
peper
uit de molen
Voor de garnering:
▢
een takje
peterselie
Instructies
Maak eerst een groentebouillon door de wortel, ui, prei, laurier en een
beetje zout in ruim water aan de kook te brengen.
Laat dit op laag vuur even trekken en voeg dan de krabben toe.
Laat levende krab 20 minuten flink doorkoken. Verwarm gekookte krab slechts 10 minuten goed.
Neem de krabben uit het nat, laat ze afkoelen en breek de scharen eraf.
Open ze en neem het vlees eruit.
Doe hetzelfde met de schalen.
Haal alle kraakbeentjes en gekleurde stukjes krab eraf en doe die weg.
Breng de visbouillon aan de kook, voeg de gember, rijstwijn of sherry, en wat zout versgemalen peper toe en doe er de in stukken verdeelde krab bij.
Schep de soep in verwarmde kommen, garneer met een toefje peterselie en
Dien direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis