Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luchtig koffie-ijs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
ei
▢
100
gram
basterdsuiker
▢
100
ml
espressokoffie
afgekoeld
▢
1
eetlepel(s)
koffielikeur
(slijter)
▢
250
gram
mascarpone
▢
12
Cantuccinikoekjes
(Italiaanse amandel-koekjes)
Instructies
In ruime pan flinke laag water aan de kook brengen.
In hittebestendige kom dooiers met suiker, espresso en likeur met mixer loskloppen.
Kom boven kokende water hangen en mengsel blijven kloppen tot massa dik en schuimig wordt.
Kom uit pan nemen en massa ca. 1 uur laten afkoelen.
Mascarpone loskloppen en luchtig door espresso-dooiermengsel scheppen.
Mengsel in koffiekopjes of stevige glazen scheppen en deze 2 uur afgedekt in diepvries zetten. Cantuccini apart als 'lepeltje' erbij geven.
Wijnadvies: Conqueror Cream Sherry
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs
Land van herkomst
Italië