Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische kalfslappen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
gesnipperd
▢
1
rode peper
in ringetjes
▢
2
cm
gember
geschild en geraspt
▢
500
gram
kalfslappen
in stukjes
▢
1
eetlepel(s)
koriander
▢
½
eetlepel(s)
gemalen komijn
▢
mespunt
5 spice kruiden
▢
peper
▢
zout
▢
4
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
5
eetlepel(s)
gemalen kokos
▢
1½
dl
kippenbouillon
(van een tablet)
Instructies
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui met de knoflook, de rode peper en de gemberwortel al omscheppend 3 minuten.
Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend 5 minuten mee.
Strooi de koriander, de komijn, het 5-kruidenpoeder en peper en zout naar smaak erover en schep alles goed.
Voeg de ketjap, de kokos en de bouillon toe en laat het vlees in ± 90 minuten helemaal gaar sudderen.
Voeg zonodig extra water toe.
Lekker met witte rijst en sperziebonen.
Wijnadvies: Riesling Qualitätswein Mosel-Saar-Ruwer
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië