Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gratin dauphinoise
Aardappel gratin
Porties:
35
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
teen
knoflook
▢
4
st. ui
▢
50
gram
boter
▢
3
kg.
geschilde bonken
▢
1½
ltr.
runderbouillon
of gevogeltebouillon
▢
½
ltr.
room
▢
30
gram
zout
▢
2
gram
peper
▢
2
gram
gedroogd tijmblad
▢
20
st in ringen gesneden
olijven
Ook nodig:
▢
snijplank
▢
koksmes
▢
10
ltr.
pan
▢
Magimix
met fijne plaat
Instructies
Maak de knoflook en de uien schoon.
Hak de knoflook fijn, halveer de uien en snijd ze in dunne ringen.
Zweet dit aan in de boter in een 10 ltr. pan.
Snijd de aardappels m.b.v. de magi-mix in dunne plakjes en voeg deze toe aan de uien.
Meng dit goed door elkaar.
Voeg nu de overige ingrediënten toe en breng het aan de kook
Roer regelmatig met een schuimspaan over de bodem want het brand snel aan.
Laat de massa ca. 5 minuut zachtjes doorkoken en gooi het dan over in een gastronormbak.
Bij gebruik de gratin in oat-meal schaaltjes scheppen, bestrooien met mie de pain (witte broodkruim) en de randen heel goed schoon maken.
De gratin moet minimaal 15 minuten verwarmd worden in de confectomaat op 150°c
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch