Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Melitzanosalata 2
aubergine salade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aubergine
▢
1
kopje
olijfolie
▢
½
kopje
peterselie
▢
citroensap
▢
1
kleine
ui
▢
zout
Instructies
Prik de aubergines met een vork in en bak ze 45 minuten in de oven tot ze zacht worden en de schil roostert.
Haal de schil eraf en pureer de aubergines met het citroensap en wat zout.
Voeg de ui, de peterselie en al roerend beetje bij beetje de olijfolie aan deze pasta toe.
Garneer de salade met olijven en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Serveer de salade goed koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Vervang de citroen door 2-3 eetlepels azijn en voeg bij de ingrediënten 2 gesnipperde teentjes knoflook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Griekenland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch