Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse gebakken inktvis
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
pijlinktvis
(vers of diepvries)
▢
bloem
▢
1
citroen
▢
½
liter
olie
▢
zout
Instructies
Was de inktvissen goed.
Houd met één hand het lichaam vast en trek met de andere hand de tentakels uit het lichaam.
Verwijder de ogen, evenals het stukje kraakbeen binnenin.
Stroop het vel af en snijd het vlees in ringen.
Was die en laat ze uitlekken.
Zout de vis, bestrooi met bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Laat de olie zeer heet worden en bak de mootjes vis rondom bruin.
Leg de vis, als alle stukjes zijn gebakken, terug in de pan (het vuur is uit) en schenk er het sap van de citroen over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de vis warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Griekenland