Griekse gebakken inktvis

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg pijlinktvis (vers of diepvries)
  • bloem
  • 1 citroen
  • ½ liter olie
  • zout

Instructies

  • Was de inktvissen goed.
  • Houd met één hand het lichaam vast en trek met de andere hand de tentakels uit het lichaam.
  • Verwijder de ogen, evenals het stukje kraakbeen binnenin.
  • Stroop het vel af en snijd het vlees in ringen.
  • Was die en laat ze uitlekken.
  • Zout de vis, bestrooi met bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  • Laat de olie zeer heet worden en bak de mootjes vis rondom bruin.
  • Leg de vis, als alle stukjes zijn gebakken, terug in de pan (het vuur is uit) en schenk er het sap van de citroen over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de vis warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Griekenland