Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bolognesesaus
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
winterpeen
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
boter
▢
75
gram
Parmaham
▢
400
gram
gehakt
▢
1
ui
▢
1
teen
knoflook
▢
50
ml
rode wijn
▢
1
blik
tomaat
(400 gr)
Instructies
Schil de winterpeen en snijd in blokjes.
Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes.
Snijd de ham in reepjes.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een braadpan en bak de ham ongeveer 4 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het in een paar minuten rul. Schep het ham-gehaktmengsel met een schuimspaan uit de pan in een kom.
Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook ongeveer 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg daarna het ham-gehaktmengsel toe.
Doe de wijn en de tomaten erbij.
Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken.
Af en toe roeren en water toevoegen als de saus te droog wordt.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze saus moet minstens een uur sudderen om goed op smaak te komen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
/
Vlees