Splits de eieren en klop het eigeel met de basterdsuiker romig.
Hak de chocolade in blokjes en smelt de chocolade au-bain-marie.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Blijf mixen totdat de eiwitten echt wit zijn en er pieken ontstaan als je de gardes eruit haalt.
Giet de eidooiers bij de gesmolten chocolade. De chocolade stolt dan iets, dus goed doorroeren.
Voeg de chocolade bij de slagroom en meng dit met de mixer op de laagste stand totdat het een glad mengsel is.
Spatel dan het chocolade-slagroommengsel voorzichtig door het eiwit. Doe dit vooral niet te snel, anders klop je de lucht uit het eiwit!
Als de mousse mooi glad is, zonder klontjes verdeel over 5 glazen. Afdekken met huishoudfolie en minstens een halve dag op laten stijven in de koelkast.
Garneer met een aardbei.
Notities / Tips / Wijnadvies
gebruik i.p.v. pure chocolade eens repen butterscotch!