Chocolademousse van Hans en Liesbeth Grunder
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 200 gram chocola
- 60 gram basterdsuiker
- 4 ei
- 5 Aardbeien voor de garnering
Instructies
- Klop de slagroom met een beetje suiker halfstijf.
- Splits de eieren en klop het eigeel met de basterdsuiker romig.
- Hak de chocolade in blokjes en smelt de chocolade au-bain-marie.
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Blijf mixen totdat de eiwitten echt wit zijn en er pieken ontstaan als je de gardes eruit haalt.
- Giet de eidooiers bij de gesmolten chocolade. De chocolade stolt dan iets, dus goed doorroeren.
- Voeg de chocolade bij de slagroom en meng dit met de mixer op de laagste stand totdat het een glad mengsel is.
- Spatel dan het chocolade-slagroommengsel voorzichtig door het eiwit. Doe dit vooral niet te snel, anders klop je de lucht uit het eiwit!
- Als de mousse mooi glad is, zonder klontjes verdeel over 5 glazen. Afdekken met huishoudfolie en minstens een halve dag op laten stijven in de koelkast.
- Garneer met een aardbei.
Notities / Tips / Wijnadvies
gebruik i.p.v. pure chocolade eens repen butterscotch!