Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde zalmspiesjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
gram
zalm
▢
1
rode ui
(in dunne ringen gesneden)
▢
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
½
tl
Paprikapoeder
chilipoeder of cayennepeper
▢
1
chilipeper
(zonder pitjes)
▢
2-3
eetlepel(s)
peterselie
koriander of bieslook (fijngehakt)
▢
20
tomaat
▢
peper & zout
Instructies
Wikkel de zalm in aluminiumfolie of keukenfolie en leg deze ca. 1 uur in de vriezer; op deze manier kun je de vis makkelijker snijden.
Snijd de vis met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
Leg de vis in een ondiepe, niet metalen schaal en voeg het citroensap, de olie het paprikapoeder, de ui en de rode peper toe.
Strooi peper en zout over de vis en schep de reepjes vis door de marinade.
Marineer de vis enkele uren in de koelkast.
Hoe langer je de vis marineert des te zachter deze wordt.
Voeg een paar minuten voordat je de tapas gaat bereiden de peterselie, koriander of bieslook toe.
Vouw een à twee plakjes vis tussen twee halve kerstomaatjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tapas
/
Vis