Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Patatas bravas met aioli
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de aioli:
▢
6
eetlepels
mayonaise
▢
2
eetlepels
extra vergine olijfolie
▢
2
theelepel
mosterd
▢
tabasco
▢
2
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
citroen
Voor de patatas:
▢
450
gram
aardappels
zonder zout!
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1,5
theelepel
paprika
▢
2
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
chilivlokken
▢
zout
▢
2
theelepel
rozemarijn
Instructies
Voor de aioli:
Meng de mayonaise, olijfolie, mosterd en knoflook door elkaar.
Rasp de citroen (alleen de gele schil) en voeg schil naar smaak toe. Let op dat het niet te zuur wordt.
Voeg daarna 4 druppels Tabasco toe en roer dit goed door het mayonaisemengsel.
Met het proeven: je proeft de Tobasco pas na een tijdje, dus niet direct meer Tobasco toevoegen.
Voor de patatas:
Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de aardappeltjes staat.
Meng de olie, gerookte paprika, knoflook, chili naar smaak en rozemarijn goed door elkaar en giet over de aardappeltjes.
Daarna goed door de aardappelpartjes mengen.
Als de oven op temperatuur is, giet een scheut olijfolie in een ovenschaal en verdeel de aardappelpartjes in de schaal.
Bak de aardappeltjes gaar zoals op de verpakking staat.
Als de aardappeltjes gaat zijn, verwijder de rozemarijn en strooi zeezout over de aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tapas
Land van herkomst
Spanje