Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Kacang saus
pinda- of satésaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
rode ui
(of 1/2 gewone)
▢
2
teentjes
knoflook
▢
½
theelepel
sambal
▢
½
eetlepel(s)
olie
▢
2
eetlepel(s)
pindakaas
▢
1
eetlepel(s)
kecap
(Indonesische sojasaus)
▢
1
theelepel
suiker
▢
asemwater
(geweekte en gezeefde tamarinde )
▢
zout
▢
2
dl
water
kokosmelk
Instructies
De uien, knoflook en trassi fijnwrijven met de sambal en het zout. 1/2 eetlepel olie heet laten worden en hierin het kruidenmengsel fruiten.
Dan de pindakaas erbij met de kecap, suiker en wat asemwater.
Alles goed doorroeren en 2 dl water toevoegen.
Blijven roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Santen hierin oplossen en zo goed mogelijk op smaak maken met zout, suiker en citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Indonesië