Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chili saus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
tomaten
▢
1
paprika
▢
zout
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
deciliter
azijn
▢
5
cabé
rode pepers
▢
¼
theelepel
ketumbar
koriamder
▢
1
theelepel
Jahé
gember
▢
1
theelepel
mosterdpoeder
▢
suiker
Instructies
De tomaten, paprika en cabé fijnsnijden en in een ruime pan scheppen en met 2 theelepels zout bestrooien. Een paar uur laten staan.
De ui snipperen, een teentje knoflook uitpersen en met de azijn, ketumbar, Jahé en mosterdpoeder in de pan scheppen.
Het mengsel aan de kook brengen en al roerend laten indikken tot een moes.
De saus iets af laten koelen en door een zeef wrijven.
De saus op smaak proeven. Is ze te scherp dan ietsjes suiker toevoegen.
De saus weer aan de kook brengen en heet in schoongemaakte flessen gieten.
Deze goed afsluiten. In de koelkast enkele weken houdbaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als U dit langer wilt bewaren dan moet u de flessen pasteuriseren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus