Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevuld brood met gegrilde maïskolven
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
stokbroden
Voor de ham-kaasvulling:
▢
100
gram
boter
▢
½
theelepel
zout
▢
200
gram
belegen kaas
in plakken
▢
100
gr gesneden gekookte
ham
▢
3
eetlepels
mosterd
Voor de spek-knoflookcrème:
▢
200
gram
bacon
in 1 plak
▢
200
gr verse
roomkaas
▢
2
eetlepels
peper
▢
2
teentjes
knoflook
Voor de maïskolven:
▢
6
verse
maïs
in blad
▢
100
gram
boter
▢
80
gram
geraspte kaas
Voor de barbecuesaus:
▢
1
klein
tomatenketchup
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
theelepel
mosterd
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
citroensap
▢
1
theelepel
peper
▢
zout
▢
peper
Instructies
Snijd het stokbrood in, alsof het in stukken gesneden wordt.
Zout voor de eerste vulling de boter en besmeer de ingesneden kanten hiermee.
Steek in iedere insnede een plakje kaas en een plakje ham en strijk de mosterd hierover uit.
Snijd voor de tweede vulling de bacon in blokjes en roer die samen met de peperkorrels en de gehakte knoflook door de kruidenkaas.
Bestrijk de ingesneden kanten hiermee.
Leg de stokbroden, gewikkeld in aluminiumfolie, 20 minuten op de barbecue.
Maak de bladeren van de maïskolven voorzichtig los, verwijder de 'haren', smeer de maïs met boter in en bestrooi met de geraspte kaas.
Vouw de bladeren dan weer om de maïskolven.
Wikkel de kolven in aluminiumfolie en rooster ze 15-20 minuten op de barbecue.
Keer ze van tijd tot tijd.
Breng voor de barbecuesaus de tomatenketchup op smaak met de suiker, de mosterd, de olijfolie, het citroensap, de groene peper, zout en peper.
Serveer de gevulde stokbroden met de maïskolven en de barbecuesaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Brood