Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Coquilles Saint Jacques à la Bretonne
Bretonse St Jacobschelpen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
Sint Jacobsschelpen
▢
1
theelepel
broodkruim
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
ui
▢
1
theelepel
peterselie
▢
2
dl
witte wijn
▢
6
eetlepel(s)
melk
▢
1
eetlepel(s)
calvados
▢
1
sjalot
▢
4
eetlepel(s)
paneermeel
▢
100
gram
boter
Instructies
Hak de uien, sjalot, knoflook en peterselie fijn.
Smelt de helft van de boter in een pannetje.
Bak de sjalot glazig.
Voeg de wijn, calvados erbij en leg de schelpdieren er enkele minuten in.
Haal ze er uit en hou ze warm.
Drenk het kruim in de melk en voeg bij het vocht.
Voeg de peterselie en knoflook toe.
Laat enkele minuten koken onder voortdurend roeren.
Voeg nu de bloem toe en meng er goed door.
Laat nog enkele minuten staan op een laag vuur.
De saus moet nu de consistentie van bechamel krijgen.
Leg de schelpdieren in de schelpen.
Geef er wat saus bij en strooi er wat paneermeel over.
Schenk er wat gesmolten boter bij en laat onder de grill mooi bruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk