Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brouillade d'oeufs aux moules
(roerei met mosselen)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
mosselen
▢
2
teentjes
knoflook
▢
3
sneetjes
witbrood
▢
50
gram
boter
▢
2
ui
▢
½
deciliter
melk
▢
4
ei
▢
zout
▢
peper
Instructies
Maak de mosselen schoon en kook ze met aanhangend water op een hoog vuur tot ze open zijn.
Haal de mosselen uit de schelpen en snij ze in stukken.
Hak de uien en knoflook fijn.
Voeg ze toe aan de mosselen.
Zeef in een pan het mosselnat.
Voeg de melk toe.
Verkruimel het brood en voeg dit toe.
Voeg het mosselmengsel toe.
Breek de eieren en voeg toe.
Klop ze licht en roer de ingrediënten met een houten lepel door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Smelt 40 g boter in een koekenpan.
Als het heet is het eimengsel erbij en langzaam roeren tot het eimengsel de boter goed opneemt.
Met de rest van de boter vetten we een ovenschaal in.
Giet het eimengsel erin en zet het 7 minuten in een oven van 180ºC.
Serveer in de ovenschaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Vis
/
Zeevruchten