Brouillade d'oeufs aux moules

(roerei met mosselen)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sneetjes witbrood
  • 50 gram boter
  • 2 ui
  • ½ deciliter melk
  • 4 ei
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak de mosselen schoon en kook ze met aanhangend water op een hoog vuur tot ze open zijn.
  • Haal de mosselen uit de schelpen en snij ze in stukken.
  • Hak de uien en knoflook fijn.
  • Voeg ze toe aan de mosselen.
  • Zeef in een pan het mosselnat.
  • Voeg de melk toe.
  • Verkruimel het brood en voeg dit toe.
  • Voeg het mosselmengsel toe.
  • Breek de eieren en voeg toe.
  • Klop ze licht en roer de ingrediënten met een houten lepel door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Smelt 40 g boter in een koekenpan.
  • Als het heet is het eimengsel erbij en langzaam roeren tot het eimengsel de boter goed opneemt.
  • Met de rest van de boter vetten we een ovenschaal in.
  • Giet het eimengsel erin en zet het 7 minuten in een oven van 180ºC.
  • Serveer in de ovenschaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Vis / Zeevruchten