Laat het filodeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook gedurende 30 seconden.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur.
Meng de gehalveerde druiven door de paddenstoelen.
Meng in een aparte kom de verkruimelde Feta met de crème fraîche.
Splits het ei, klop de dooier los met een vork en voeg een snufje peper toe.
Vouw het filodeeg open en snijd het in 3 gelijke stukken.
Bestrijk het bovenste stuk filodeeg dun met gesmolten boter en leg het met de ingevette kant naar beneden in de ingevette ovenschaaltjes (Ø ca. 15 cm).
Bestrijk de rest van de filodeegvellen een voor een met boter en bedek elk schaaltje met 3 stukken deeg, zodat het hele schaaltje bedekt is.
Bestrijk de overhangende randen met boter.
Verdeel het paddenstoelen-druivenmengsel over de schaaltjes.
Schep het kaasmengsel erbovenop.
Bak de taartjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Garneer met fijngesneden bieslook voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay zou goed samengaan met dit hartige gerecht.