Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Coquilles Saint Jacques en croûte
(St Jacobsschelpen in deeg)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
Sint Jacobsschelpen
▢
100
g
boter
▢
1
eetlepel
olie
▢
4
deciliter
water
▢
1
truffel
▢
220
g
bloem
▢
2
ei
▢
zout
▢
peper
Instructies
Doe 185 g bloem in een kom en voeg 65 g, in stukjes gesneden, boter toe.
Maak het met de vingers fijn.
Maka een kuiltje in de bloem en leg de eierdooier, wat zout en 1 eetlepel olie erin.
Voeg 3 tot 5 cl water toe en meng snel tot een samenhangend deeg.
Maak er een bal van en bewaar tot gebruik.
Snij het schelpdierenvlees in stukjes.
Smelt 35 g boter in een pan en voeg 35 g bloem toe en maak een witte roux.
Voeg 3½ dl water toe en maak een gladde saus.
Laat 15 minuten sudderen.
Breng op smaak met zout, peper en klein gesneden truffel.
Voeg de koraal en de schelpdieren toe.
Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Rol het deeg uit tot een plak van 4 mm dikte.
Snij er 4 schijven uit die 2 à 3 cm groter zijn dan de schelpen.
Schenk het schelpdierenmengsel in de schelpen en leg er een plak deeg over.
Sla het deeg goed om de schelp en plak vast met een beetje water.
Zorg dat ze hermetisch gesloten zijn.
Klop de 2e eierdooier met wat water los en bestrijk het deeg ermee.
Zet de schelpen 20 minuten in een oven van 200ºC.
Serveer ze warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten