Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade met haring en peultjes
Porties:
4
persoenn
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
aardappels
▢
100
g
peultjes
▢
4
ei
▢
2
haring
zoute
▢
4
eetlepel(s)
mayonaise
▢
4
eetlepel(s)
zure room
▢
1
eetlepel(s)
kappertjes
▢
1
eetlepel(s)
peterselie
Instructies
Schil de aardappels.
Maak de peultjes schoon.
Kook de eieren 8 minuten en pel ze.
Snijd ze in de lengte doormidden.
Roer de mayonaise, de zure room, het citroensap en de kappertjes door elkaar.
Snijd de schoongemaakte haringen in stukjes van ongeveer 3 cm. breed.
Kook de aardappels in iets gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet ze af en stoom ze droog.
Laat de aardappels afkoelen.
Kook de peultjes in ongeveer 6 minuten beetgaar.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes.
Schep de aardappel blokjes, peultjes en het mayonaisemengsel door elkaar.
Verdeel deze salade over 4 borden.
Leg in het midden van elk bord 2 halve eieren.
Bestrooi de eieren met peterselie.
Rangschik de stukjes haring erom heen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Vervang de peultjes door 2 eetlepels kleine zure zilveruitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis