Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Consommé à la royale
heldere dubbele bouillon met royale
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
l
dubbele bouillon
▢
5
eetlepel(s)
melk
▢
1
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
400
g
kip
▢
2
ei
▢
2
eetlepel(s)
water
▢
zout
▢
peper
▢
3
tomaten
Instructies
Braad de stukken kip lichtbruin.
Snij de tomaten in parten.
Kook de tomaten, kip 1½ uur in de bouillon.
Laat de bouillon na klaren inkoken tot 6 dl.
Maak een royale als volgt:
Klop de eieren met de melk, water, tomatenpuree, zout en peper.
Schep de massa in een beboterde vorm.
Zet de vorm au bain marie 45 minuten in een oven van 200ºC.
Laat daarna buiten de oven de gestolde massa 15 minuten rusten.
Stort de royale en snij er figuurtjes van.
Verdeel over de soepkoppen en schenk er de hete bouillon over.
Serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Gevogelte
/
Kip
/
Soep