Dubbele Bouillon van Geheime Herkomst

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 uur 20 minuten
Total time 5 uur 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram soepvlees
  • 500 gram schenkel met been
  • 1 ui
  • Selderijgroen
  • Tijm
  • Lavas
  • Boter
  • 2 jeneverbessen
  • 2 liter water

Instructies

  • Snijd de schoongemaakte groenten (behalve de ui) in stukken.
  • Steek de kruidnagel in de ui.
  • Smelt wat boter en voeg vlees, kruiden en groenten, zonder knoflook toe, en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe en laat nog eens 10 minuten koken.
  • Breng het water aan de kook en voeg toe aan de pan.
  • Laat alles minstens 5 uur trekken.
  • Ontvet de bouillon.
  • Zeef het door een neteldoek en laat afkoelen.
  • Meng de eiwitten, gesneden groenten en kruiden en biefstuk tot een smeuïge massa voor het klaren.
  • Roer door de afgekoelde bouillon en laat onder af en toe roeren zachtjes aan de kook komen.
  • Laat nog een uur trekken en zeef opnieuw door de doek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze verfijnde bouillon.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bouillon / Vlees / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij