Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspic de saumon
(aspic van zalm)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
zalm
▢
13
blaadjes gelatine
▢
1
ei
▢
1
takje tijm
▢
1
eetlepel(s)
azijn
▢
1
liter
visfumet
▢
100
g
grote garnalen
▢
8
zwarte olijven
▢
1
blaadje laurier
▢
peper
▢
zout
Instructies
Leg de zalm in een pannetje.
Bedek met water.
Voeg de tijm, laurier, azijn en peper en zout toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten pocheren.
Laat de vis in het vocht afkoelen.
Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
Klaar de visbouillon en week de gelatine in water en los ze op in de hete visbouillon.
Laat afkoelen.
Zet een aspicvorm koud weg.
Giet een bodem van de afgekoelde gelei in de vorm.
Laat deze in de koelkast opstijven.
Versier de bodem met de garnalen in een kring op de bodem.
Leg de in reepjes gesneden olijven erop.
Bedek het geheel met schijfjes ei.
Bedek met een laag gelei.
Laat het weer opstijven.
Vul met de helft van de zalm en weer gelei.
Zet de aspic een uurtje in de koelkast.
Doop de vorm vlak voor het serveren even in warm water.
Droog de schaal af en stort de aspic op de serveerschaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
aspic = geleigerecht
fumet = kookvocht van vlees, vis of groente, meer of minder ingekookt naar gelang het verdere gebruik
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis