3-5grotethai chocolateszongedroogde chilipepers. Zaad verwijderen en 10 min. laten wellen in water.
¼tlgra-chai / ginza(Indonesische naam, temu kuntji. Schrap de schil eraf en snijd in zeer dunne plakjes. vervanger: oude doffe gemberwortel
Instructies
Rooster de droge ingrediënten in een droge wok op een lage vlam.
Blijf roeren tot alles begint te geuren.
Dit proces duurt gewoonlijk 1-4 min. afhankelijk van de hoeveelheid olie en water in de kruiderijen.
Haal de wok meteen van het vuur als u de geur begint te ruiken, de olie in de kruiderijen kunnen n.l. zo heet worden dat de zaden van binnenuit verbranden.
Doe de droge geroosterde ingrediënten in een vijzel en stamp alles tot een poeder.
Voeg de gra-chai/ginza, citroengras en korianderwortel toe en stamp nu alles tot een smeuige massa.
Voeg de knoflook, sjalot, kapi en gedroogde chilipepers toe en stamp nu alles tot een smeuige massa.
Dit recept is voldoende voor 2 el pasta en genoeg voor 2 Masamancurry's voor 2 personen.
U kunt het recept ook 2 of 3 maal vermenigvuldigen en onder een flinke laag sojasaus zeker 2 maanden bewaren in een luchtdicht potje dat je in de kelder of provisiekast zet.
In de koelkast zetten is niet nodig en zelfs niet wenselijk want het reduceerd de smaak en de geur.