Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met soja en roergebakken groenten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
limoen
schoongeboend
▢
3
eetlepel(s)
sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
heldere honing
▢
2
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
4
cm
verse gemberwortel
geschild en fijn geraspt
▢
4
biefstukken
à 100-125 g
▢
3
eetlepel(s)
wokolie
▢
150
g
peulen
schoongemaakt
▢
250
g
winterwortel
in dunne reepjes
▢
1
courgette
in dunne reepjes
▢
5
bosuitjes
in dunne reepjes
▢
peper
▢
zout
▢
1
eetlepel(s)
sesamzaad
geroosterd
Instructies
Rasp de groene schil van de limoen dun af en pers de fruit uit.
Roer het sap met de rasp, de sojasaus, de honing, de helft van de knoflook en de helft van de gemberwortel door elkaar.
Schenk het over de biefstuk en laat de biefstuk 30 minuten marineren.
Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels wokolie in en roerbak de peulen met de wortel, de rest van de knoflook en de gemberwortel 5 minuten.
Voeg de courgette en de bosuitjes toe en roerbak alles nog 3-4 minuten.
Verhit intussen een grillpan.
Neem de biefstuk uit de marinade (bewaar de marinaden dep ze droog met keukenpapier.
Bestrijk de biefstukken met de rest van de wokolie en grill ze in de hete grillpan aan beide kanten 3-4 minuten en naar wens rood of rosé.
Schep 3 eetlepels van de marinade door de groenten en breng zonodig op smaak met peper en zout.
Serveer de biefstuk met de groenten en bestrooi met het sesamzaad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte Japanse mie (Udon noodles).
Wijnadvies:
Douglas Green, Cabernet Merlot, Zuid-Afrika rood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees