Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nassi
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zakje
nassi groente
gedroogde
▢
1
prei
▢
kipfilet
of kalkoenfilé‚ (ca. 250 gram) OF dezelfde hoeveelheid varkensvlees (spek)
▢
rijst
▢
1
teentje
knoflook
▢
sambal
oelek
▢
ketjap
manis
▢
olie
slaolie - olijfolie
Instructies
Laat de nassi-groenten in lauw water weken.
Was en snijd de prei, en laat hem goed uitlekken.
Pel het teentje knoflook.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit de olie in een wadjan, wrijf hem in met het teentje knoflook en bak daar het in stukjes gesneden vlees in.
Als het vlees mooi bruin en gaar is, schep je het met een schuimspaan uit de olie.
Bak nu de prei in de olie tot deze BIJNA gaar is.
Voeg nu de geweekte nassigroenten - sambal (1 theelepe- ketjap (scheutj- en het geperste teentje knoflook toe.
Laat dit onder goed doorroeren weer lekker heet worden.
Als er te veel olie in de wadjan zit kun je dit nu nog verwijderen (met een juslepel).
Voeg er nu het vlees en de rijst aan toe, en breng het geheel weer op temperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met:
komkommer - augurken - banaan - atjar - kroepoek - gebakken eieren - saté - etc. etc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalkoen
/
Kip
/
Rijst