Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met gerookte zalm
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1-1½
kg
asperges
▢
zout
▢
75
g
Old Amsterdam kaas
aan een stukje
▢
1
pakje Maggi Seizoenssaus voor asperges
▢
25
g
boter
▢
200
g
gerookte zalm
▢
2
eetlepel(s)
fijngehakte peterselie
Instructies
Schil de asperges van het kopje naar beneden met een dunschiller en breek het onderste stugge stukje (± 3 ceraf.
Kook de asperges in ruim water met zout, afhankelijk van de dikte, in 10-20 minuten gaar.
Schaaf met een kaasschaaf mooie schilfers van de kaas.
Bereid de aspergesaus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de uitgelekte asperges op een schaal en verdeel de zalm erover.
Lepel de saus erover en bestrooi met de kaas en de peterselie.
Lekker met gekookte krielaardappeltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Cave d’Obernai, Pinot blanc, wit, Frankrijk
Info:
Asperges zijn superslank en rijk aan vezels, vitamine B, ijzer en zwavel.
Het mineraal zwavel is uitstekend voor huid, haar en nagels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis