Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofpotje van paprika en lamsvlees van Astrid Veltman
Porties:
4
Total time
1
minuut
minuut
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
500
gram
lamsvlees
▢
zout
peper
▢
olie
▢
½
dl
bouillon
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
1
aubergine
▢
300
gram
tomaten
▢
peterselie
Instructies
Pel de uien en snijd ze in stukken.
Bestrooi het lamsvlees met peper en zout.
Verhit 3 eetlepels olie en bak het vlees en de uien bruin.
Schenk er de bouillon bij.
Knijp de knoflook erboven uit.
Stoof het vlees 1½ uur.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in grove stukken.
Snijd de aubergine in plakken, bestrooi deze met zout en laat ze 15 minuten rusten.
Spoel de plakken af, dep ze droog en snijd ze in stukken.
Snijd de tomaten in vieren.
Verhit 2 eetlepels olie en bak de aubergine goudbruin.
Voeg de paprika's en tomaten toe en bak ze ± 5 minuten mee.
Voeg dit allemaal toe aan het lamsvlees en laat het nog ongeveer 15 minuten stoven.
Bestrooi het gerecht met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Stoofpot
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland