Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamscurry van Astrid Veltman v4
Porties:
4
Total time
3
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
lamslappen
▢
1
grote
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
60
gram
boter
▢
zout
▢
peper
▢
1
afgestreken eetlepel
kerrie
▢
1
appels
▢
1
dl
bouillon
▢
2
eetlepels
yoghurt
▢
citroensap
Instructies
Snijd het vlees in dobbelstenen in wrijf het in met zout, peper en citroensap.
Snipper de ui, de knoflook en de appel en fruit ze met de kerrie tot alles goudgeel is.
Voeg het vlees toe en laat alles samen zachtjes verder fruiten tot het vlees kleur heeft.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel met het deksel op de pan ± 2 uur sudderen.
Voeg er dan de yoghurt bij en laat nog eens 20 minuten stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met pilavrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland