4citrusbladendjeroek poeroet, in sliertjes, of 1 theelepel geraspte limoenschil
2eetlepelsfijngehakte verse koriander
35 tot 40 sneetjes witbrood
2eetlepelssesamzaad
7,5dlplantaardige olieom te frituren
Instructies
Draai de garnalen, sjalotjes, het citroengras, de knoflook, het eiwit, de vissaus, chilipeper en het citroensap in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Doe het mengsel in een kom en schep er de sliertjes citrusblad en gehakte koriander door.
Steek met een stervormig of rond uitsteekvormpje van 7 cm doorsnee één vormpje uit elke snee brood.
Bewaar het resterende brood voor broodkruim.
Smeer 1 krappe eetlepel garnalenmengsel over elk broodvormpje.
Bestrooi met wat sesamzaad en druk dat lichtjes in het garnalenmengsel.
Verhit de olie in een grote wok.
Frituur de beignets in porties ca. 1 tot 2 minuten tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat op keukenpapier uitlekken.
Schik de beignets op een dienschaal of op individuele borden en serveer ze heet.