Meng in een kom de gezeefde bloem met het bakpoeder, de suiker, het gemberpoeder en een snufje zout.
Voeg de rozijnen en 3/4 van de stukjes appel toe aan het bloemmengsel en maak een kuiltje in het midden.
Klop in een andere kom het ei los met een vork.
Voeg de melk, citroensap en gesmolten boter toe aan het losgeklopte ei en meng goed.
Giet het melkmengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag.
Stop met roeren zodra alle bloem is opgenomen.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en strooi de resterende stukjes appel erover.
Plaats de muffinvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Haal de muffins uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte trommel.Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Moscato d'Asti, past goed bij deze zoete appel-rozijnen muffins. De verfrissende smaken van de wijn zullen het gebak mooi aanvullen.