Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Cocktail de crevettes
garnalencocktail
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
champignons
▢
1
eierdooier
▢
1
borrelglaasje
cognac
▢
4
blaadjes
peterselie
▢
1
borrelglaasje
sherry
▢
mosterd
▢
tomatenketchup
▢
worcestersaus
▢
citroensap
▢
200
g
garnalen
▢
1
hardgekookt ei
▢
2
dl
slagroom
▢
peper
▢
zout
▢
olie
▢
1
kropje sla
▢
paprikapoeder
▢
azijn
Instructies
Pocheer de champignons 3 minuten in water met wat azijn.
Giet ze af en spoel ze koud.
Maak van de eierdooier een mayonaise.
Klop de slagroom totdat hij bijna stijf is.
Meng door de mayonaise, voeg er naar smaak sherry, cognac en tomatenketchup door.
Voeg eventueel paprikapoeder en citroensap toe.
Voeg er de garnalen, de in kwarten gesneden champignons en fijngemaakte eieren bij.
Werk alles goed door elkaar.
Beleg de coupes met een mooi slablaadje.
Verdeel het mengsel over de coupes.
Leg er een schijfje gecannelleerde* citroen, beetje paprikapoeder en het peterselieblaadje op.
Notities / Tips / Wijnadvies
*Cannelleren = insnijden van de schil van b.v. citroen of de hoed van champignons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten