Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Semoer Djawa 03
Smoor van rundvlees op Javaanse manier
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
rundvlees met een randje in grove stukken gesneden
▢
2
eetlepels
boter
▢
½
kopje
water
▢
Kruiden:
▢
2
eetlepels
gesnipperde uien
▢
1
teentje
knoflook gesneden
▢
3
eetlepels
ketjap manis
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
trassi
verkruimeld
▢
1
theelepel
laospoeder
▢
peper
▢
zout
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
tamarinde
▢
1
daon salam
Instructies
Fruit de uien met de knoflook in hete boter bruin en voeg de kruiden en salamblad toe.
Doe het vlees erbij en laat het bruin worden.
Zet het vuur zacht en laat het - af en toe omscheppen - gaar worden in zo'n 2 à 2,5 uur.
Voeg, indien nodig, af en toe een scheutje water erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst en b.v. sambalsnijbonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Indonesië