500gramrunderlappenmet een randje vet (magere vind ik persoonlijk te droog) grof in stukken gesneden
4kemirienotengrof gehakt
1elarachideolie
2uiengesnipperd
8knoflookteentjesfijngehakt
1,5elgemberwortelfijngesneden of geraspte
3tlsambal oelek
1tltrassi verkruimeld
2tldjinten
3tlketoembar
2tlkurkuma
1eltamarinde
1elgoela djawa of palmsuiker / tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar
2elketjap asin
1blikkokosmelk400 ml
1serehstengelgekneusd of 1 tl serehpoeder
3blaadjesdjeroek-poeroetcitroenblad
Instructies
Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin en wrijf ze in een vijzel.
Let op: kemerienoten zijn licht giftig, dus wel even bakken.
Zelf braad ik het vlees even aan voor ik het in de slow cooker doe.
Zet de slow cooker aan op HIGH en leg het vlees en alle ingrediënten in de slow cooker.
Bereidingstijd: 1 uur op HIGH en 4 uur op LOW. Halverwege roer ik het even om, bij mij had het geen invloed op de bereidingstijd. Ik hou niet van veel en veel te gaar vlees.
Dit gerecht vonden wij heerlijk en helemaal niet HEET, maar ja wij zijn wel wat gewend!
Notities / Tips / Wijnadvies
Geserveerd met witte rijst, witte kool (zonder franje), sambal en gefruite uitjes