Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken zalm met kruidensaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
zalmfilet in repen van 2 cm
▢
2
eetlepels
olie
bijvoorbeeld maïskiemolie of voor een speciaal effect
▢
walnootolie
▢
zout
versgemalen zwarte peper
Voor de saus:
▢
¾
dl
milde olijfolie
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
½
eetlepels
mosterd
bijvoorbeeld Dijonmosterd
▢
6
eetlepels
verse kruiden
bijvoorbeeld dille + munt+peterselie, of alleen basilicum
Om te garneren:
▢
kappertjes
▢
een paar blaadjes en takjes verse kruiden
Instructies
Klop alle ingrediënten voor de saus tot een mooie gladde massa.
Verhit de olie in de wok.
Bestrooi de repen vis met zout en peper en bak de zalm op hoog vuur in 3-4 minuten gaar.
Schep de vis voorzichtig om.
Serveer de zalm met een schep kruidensaus en garneer met wat vers groen van de kruiden en een paar kappertjes.
Lekker met aardappelpuree met crème fraîche.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm