Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelhapjes
Porties:
10
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Koekenpan
Oven
Ingrediënten
▢
2
eetl. olijfolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
3
gember bolletjes op siroop
gesnipperd
▢
2
theelepel
garam massala
▢
½
rode peper
zonder zaadjes,
▢
fijngesneden.
▢
125
g
aardappels
gekookte / in kleine blokjes
▢
125
g
doperwten
diepvries
▢
10
plakjes
bladerdeeg
ontdooid
▢
wat
melkpoeder
of ei om in te smeren
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren.
Voeg de gember, garam massala, peper, aardappelen en doperwten toe en bak dit ook een paar minuten op een lage stand.
Het vocht moet verdampt zijn.
Laat de vulling afkoelen.
Snijd de bladerdeeg plakjes in vieren.
Bereidingswijze
Schep op elk plakje een beetje vulling en maak de randen van het deeg een klein beetje nat met water.
Vouw de plakjes als een driehoekje dicht, druk de naden goed op elkaar, eventueel met een vork, en leg de hapjes op een ingevette bakplaat.
Smeer de hapjes eventueel in met ei of melk.
Bak de pakketjes in 15 minuten goudbruin in het midden van de oven.
De hapjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Warme hapjes
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch