Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaans stoofpotje met tagliatelle
(uit me kookschrift)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
rundvlees
in blokjes van 3 cm
▢
geraspte schil van 1 sinaasappel
▢
150
gram
pancetta
of gerookte spekblokjes
▢
2
fijn gesneden uien
▢
5
teentjes
knoflook
▢
2
gedroogde rode pepers
▢
100
gram
winterwortel in plakjes
▢
halve
prei in ringen
▢
1
stengel bleekselderij
▢
3
eetlepel(s)
boter
▢
1
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
6
takjes rozemarijn
▢
2
dl
bouillon
▢
3
dl
rode wijn
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
300
gram
tagliatelle
▢
1
eetlepel(s)
bloem
Instructies
Bak het spek op een laag vuur krokant.
Voeg de ui, knoflook, peper, wortel, prei, bleekselderij toe en bak 10 minuutjes zacht mee.
Haal de spek en de groente uit de pan.
Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels boter.
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak op een hoog vuur bruin.
Voeg de tomatenpuree en het spek-groentemengsel toe, bak dit nog kort mee.
Voeg de sinaasappelrasp, de rozemarijn, rode wijn en bouillon toe en breng alles aan de kook.
Doe een deksel op de pan laat het gerecht op een laag pitje stoven ( 3uur) tot het vlees uit elkaar valt.
Kook de pasta volgens de verpakking.
Als het vocht te dun is roer dan papje van bloem erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Erg lekker erbij een goede rode huiswijn
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Italië