Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bouillon met tempura
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
liter
kippenbouillon
van 2 tabletten
▢
frituurolie
▢
120
gram
bloem
▢
1
eiwit
▢
400
gram
stevige groenten in stukken
aubergine, champignons, uiringen etc.
▢
zout
▢
6
rauwe gamba's
▢
100
gram
dunne mie
▢
2
lente-uitjes in schuine plakken
Instructies
Breng de bouillon aan de kook. En verhit de olie (180 °C).
Roer een beslagje van de bloem, het eiwit en ± 21/2 dl ijswater.
Bestrooi de groenten met zout en doop ze, evenals de gamba's, in het beslag.
Frituur dit in de hete olie in enkele minuten goudbruin (= tempura).
Kook de mie in de soep in ± 7 minuten gaar.
Schep de bouillon, mie en lente-ui in grote kommen.
Geef de tempura erbij.
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
Land van herkomst
Japan